In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met de unieke smaak van geitenkaas. Little gem is een stevige slasoort, waardoor de bladeren weerstand kunnen bieden tegen de warmte van de bulgur en linzen, en niet slinkt. De geroosterde amandelen zorgen voor een lekkere bite.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
30 gram
Groene linzen
45 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Rode ui
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
½ stuk(s)
Avocado
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Mesclun
¼ stuk(s)
Citroen
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
450 ml
Groentebouillon
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Suiker
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 – 30 minuten in de bouillon gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui goudbruin in 6 - 8 minuten. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de 1/2 el zwarte balsamico azijn per persoon en suiker toe. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de amandelen tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de tomaat in blokjes en de little gem fijn en voeg toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten.
Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom. Meng er de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de geschaafde amandelen erover en garneer met de overige geitenkaas, citroenparten en de avocado.