Bulgur-linzensalade met geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur-linzensalade met geitenkaas

Bulgur-linzensalade met geitenkaas

Romig en fris met avocado en citroen

In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met de unieke smaak van geitenkaas. Little gem is een stevige slasoort, waardoor de bladeren weerstand kunnen bieden tegen de warmte van de bulgur en linzen, en niet slinkt. De geroosterde amandelen zorgen voor een lekkere bite.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Gluten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

45 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Mesclun

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

450 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3433 kJ
Energie (kcal)821 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels19 g
Eiwitten27 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 – 30 minuten in de bouillon gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Ui karameliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui goudbruin in 6 - 8 minuten. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de 1/2 el zwarte balsamico azijn per persoon en suiker toe. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de amandelen tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil, en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes en de little gem fijn en voeg toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom. Meng er de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de geschaafde amandelen erover en garneer met de overige geitenkaas, citroenparten en de avocado.