Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten

Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten

met yoghurt-kruidendressing en feta

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

⅓ zakje(s)

Ras el hanout

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

½ stuk(s)

Aubergine

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2077 kJ
Energie (kcal)496 kcal
Vetten15.8 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels16.2 g
Eiwitten20.3 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Rasp
Kleine kom
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel. Voeg de bulgur toe en kook de bulgur, afgedekt, 10 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe als het te snel droog kookt.
  • Voeg 1 tl ras el hanout per persoon toe aan de bulgur en roer los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Halveer de champignons en snijd grote champignons eventueel in kwarten.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan op hoog vuur. Voeg de champignons en aubergine toe en bak in 4 - 5 minuten goudbruin.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap van 1/4 citroen per persoon uit boven een kleine kom.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog, voeg de ui toe en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Blus af met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Yoghurtsaus maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over diepe borden en leg de groenten erop. 
  • Besprenkel met de yoghurtsaus. 
  • Verkruimel de feta over de borden.
  • Garneer met de overige verse kruiden en de citroenrasp.