Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Bulgur
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie
100 gram
Biefstukpuntjes
50 gram
Peultjes
175 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
½ el
Wittewijnazijn
1.5 el
Olijfolie
Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten droog. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Wist je dat deze maaltijd door de bulgur en de 200 g groente al de helft van de ADH vezels bevat? Vezelrijk eten levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte.
Snijd de rode puntpaprika in ringen en de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de puntpaprika, rode ui en de helft van de knoflook 14 - 16 minuten, of tot ze zacht en zoet zijn geworden. Schep af en toe om en let op dat ze niet aanbakken.
Tip: Wist je dat de rode puntpaprika bijna net zo veel vitamine C levert als de ADH? En wist je dat vitamine C de opname van ijzer, in dit gerecht uit de biefstuk en bulgur, stimuleert? Een perfecte combinatie dus! IJzer is onder andere nodig voor een fit en energiek gevoel.
Snijd de bieslook, basilicum en bladpeterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn met de rest van de knoflook en de basilicum en bladpeterselie. Breng de marinade goed op smaak met peper en zout. Meng de biefstukpuntjes met de marinade.
Verwijder eventueel de steelaanzet van de peultjes (zie Tip). Bak de peultjes de laatste 3 - 5 minuten mee met de puntpaprika en ui.
Tip: Sommige peultjes hebben draadjes die je er makkelijk kan aftrekken bij het wegsnijden van de uiteinden.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen (zie Tip).
Tip: Let op dat je de biefstukpuntjes niet te lang bakt - dit kan het vlees taai maken.
Voeg de bulgur en de groenten toe aan een saladekom. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout. Voeg de bieslook toe en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukpuntjes hierop. Verdeel eventueel ook het overgebleven bakvet over de salade, voor extra smaak.