Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie
100 gram
Biefstukreepjes
50 gram
Sperziebonen
⅓ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ el
Wittewijnazijn
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel voor de bulgur en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Wist je dat we gemiddeld maar aan 60% van de ADH vezels komen per dag? Door de bulgur en 250 gram groente bevat deze maaltijd alleen al meer dan de helft van de ADH per portie! Vezelrijk eten is belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem, cholesterolgehalte en nog veel meer.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Bak de sperziebonen, rode ui en de helft van de knoflook 12 - 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Schep af en toe om en let op dat ze niet aanbakken.
Snijd ondertussen de bieslook, het basilicum en de bladpeterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, het basilicum, de bladpeterselie en de overige knoflook. Breng de marinade goed op smaak met peper en zout. Meng de biefstukpuntjes met de marinade.
Rasp de wortel grof. Voeg de wortel en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe aan de groenten en bak de laatste 4 - 6 minuten mee.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn van binnen (zie Tip).
Tip: Let op dat je de biefstukpuntjes niet te lang bakt - dit kan het vlees taai maken.
Voeg de bulgur en de groenten toe aan een saladekom. Voeg de bieslook toe, breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukpuntjes erop. Schenk eventueel het overgebleven bakvet over de salade voor extra smaak.