Bulgurbowl met kipgyros en avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met kipgyros en avocadodip

Bulgurbowl met kipgyros en avocadodip

met rode biet, komkommer en labne

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode biet

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipgyros

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2635 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten57.2 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels13.6 g
Eiwitten31.9 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Koken
1

Breng 150 ml water per persoon aan de kook in een pot met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pot met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm (zie Tip). Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Tip: Wil je geen rode vingers na het schillen van de rode biet? Vet je vingers dan in met een beetje olijfolie voordat je ze gaat schillen.

Bulgur koken
2

Weeg de bulgur af. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en mengen
3

Snijd de komkommer in dunne schijfjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.

Kipgyros bakken
4

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of tot de kipgyros gaar is. 

Bulgur  mengen
5

Meng in een grote kom de bulgur met de rode biet. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden. Serveer met de komkommerschijfjes, avocadodip en kipgyros. Garneer het gerecht met de labne.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!