Aussie burger met "the lot": spek, ei, gepekelde biet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aussie burger met "the lot": spek, ei, gepekelde biet

Aussie burger met "the lot": spek, ei, gepekelde biet

met mangochutney, aardappelwedges en sla

De hamburger die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

½ head

Botersla

250 gram

Ovenaardappelwedges

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

¼ stuk(s)

Gele biet

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Suiker

½ tl

Zout

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5551 kJ
Energie (kcal)1327 kcal
Vetten80.5 g
waarvan verzadigd26.4 g
Koolhydraten95.3 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels11.8 g
Eiwitten49.3 g
Zout6.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de biet. Schil de biet en snijd in dunne schijfjes. Snijd de tomaat in partjes en de ui in halve ringen.

Bieten pekelen
2

Kook de biet in 10 - 12 minuten gaar. Giet het vocht af, maar laat een bodempje van ongeveer 1/2 cm kookvocht in de pot. Voeg de ui en per persoon: 1 tl suiker, 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl zout toe en laat sudderen op laag vuur tot de suiker en het zout zijn opgelost. Haal de pot met bieten en ui van het vuur en laat staan tot gebruik. Meng in een saladekom per persoon: 1 el pekelvocht, 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelwedges bakken
3

Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelen 10 minuten in de oven. Leg het ontbijtspek naast de aardappelwedges en bak samen nog 10 minuten in de oven. Meng in een saladekom per persoon: 1 el pekelvocht, 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Ei bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.

Burger bakken
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in een andere pan met deksel en bak de burger 3 - 5 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers, zet het deksel op de pan en laat de kaas smelten. Snijd ondertussen de broodjes open en besmeer met een beetje mayonaise. Beleg met een paar boterslablaadjes en wat van de gepekelde biet en ui.

Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.

Serveren
6

Leg de burgers met kaas op de broodjes. Besmeer met mangochutney en beleg vervolgens met 1 speksneetje per persoon en het spiegelei. Verkruimel de overige speksneetjes en scheur de overige botersla in de saladekom. Voeg de tomaat toe en meng goed. Serveer de burgers met de salade, aardappelwedges en de overige mayonaise.