Burger met pittige groene peper en piccalilly
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Burger met pittige groene peper en piccalilly

Burger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade

Een van de smaakmakers in dit gerecht is piccalilly, een echte Britse klassieker waarbij groenten als bloemkool, ui en augurk worden ingemaakt met azijn en smaakmakers als gember, knoflook en kurkuma. Lekker op een burger, maar bijvoorbeeld ook bij een stamppot of stoemp. Als je niet zo van pittig houdt, wees dan voorzichtig met de groene peper.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

200 gram

Aardappelwedges

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Groene peper

50 gram

Radicchio en romaine

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

25 gram

Piccalilly

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] boter

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

2 tl

Extra vierge olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)896 kcal
Energie (kJ)3747 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers11 g
Vezels9.9 g
Eiwitten38 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Préparer les pommes de terre
1

Préchauffez le four à 220 degrés. Placez les quartiers de pommes de terre sur une plaque de four recouverte de papier de cuisson et parsemez-les d'huile d'olive et de thym sec. Salez et poivrez, puis enfournez 25 à 35 minutes ou jusqu’à ce qu’elles soient croustillantes. Retournez à mi-cuisson. Enfournez la ciabatta 5 à 7 minutes à côté des quartiers de pommes de terre.

Couper
2

Pendant ce temps, coupez la tomate et le concombre en fines tranches. Découpez le piment vert en fines rondelles.

Préparer la vinaigrette
3

Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec le miel, la moutarde et l’huile d’olive vierge extra, puis salez et poivrez.

Cuire le steak haché
4

Chauffez le beurre dans la poêle et faites cuire le steak haché et le piment vert 3 à 4 minutes par côté à feu moyen-vif. Baissez le feu et laissez le steak haché dans la poêle. Mélangez la salade, les tomates et le concombre à la vinaigrette.

Former les burgers
5

Ouvrez la ciabatta et tartinez la partie inférieure d’un peu de piccalilli. Garnissez avec un peu de salade, puis disposez le steak haché par-dessus. Parsemez de piments cuits et arrosez le steak avec la graisse de cuisson.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Serveer de groene peper dan apart, deze is vrij sterk van smaak.

Servir
6

Servez le burger, les pommes de terre et le reste de salade sur les assiettes et accompagnez le tout de piccalilli.