Burger deluxe met aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger deluxe met aardappeltjes

Burger deluxe met aardappeltjes

Een burger van kalfsvlees met gebakken ei en spek

Je hebt gewone burgers en je hebt deluxe burgers - of kunnen we beter zeggen burgertorens? Dit gerecht vraagt om flink wat bouwvaardigheden, het broodje wordt namelijk royaal belegd met een malse kalfsburger, gebakken ei, uienringen en plakjes bacon. Kalfsvlees is mager vlees met een heerlijk zachte en verfijnde smaak.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Roseval aardappelen

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Noten, Lupine, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

1 stuk(s)

Mesclun

100 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Kalfsburger

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

¼ jar

Kappertjes en gesneden augurken

40 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ el

Honing

½ el

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Wittewijnazijn

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5217 kJ
Energie (kcal)1247 kcal
Vetten66 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten108 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels10 g
Eiwitten51 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 – 8 minuten mee.

Salade voorbereiden
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de mini-romatomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder olie of boter, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger en ei bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

Salade mengen
5

Breek de helft van het ontbijtspek in kleine stukken. Voeg de little gem, de mini-romatomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en gesneden augurken toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
6

Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de rode ui erop. Bedek met het gebakken ei en het overige ontbijtspek. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.