Fish & chips met mushy peas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fish & chips met mushy peas

Fish & chips met mushy peas

met zelfgemaakte ravigottesaus

Mushy peas is een typisch Brits bijgerecht dat vaak gegeten wordt met Fish en Chips. Supermakkelijk en superlekker!

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

100 gram

Doperwten in blik

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Kappertjes

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Meergranenvisburger

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)977 kcal
Energie (kJ)4088 kJ
Vetten58.7 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers7 g
Vezels12.8 g
Eiwitten27.7 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aardappelstamper
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes van 1/2 - 1 cm. Meng in een kom de partjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.

Snijden
2

Snijd de citroen in 8 partjes. Hak de kappertjes, peterselie en bieslook fijn. Laat de doperwten uitlekken. Weeg indien nodig af. Snipper de ui fijn.

Vis bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 4 – 6 minuten per kant, of tot de heekfilet krokant is.

Mushy peas maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, erwten en de helft van de ui toe en roerbak 2 - 3 minuten. Haal van het vuur en plet de erwten voorzichtig met een aardappelstamper of de achterkant van een vork. Pers 1 citroenpartje per persoon uit over de erwten en breng op smaak met peper en zout.

Ravigottesaus maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise, mosterd, kappertjes, de verse kruiden, de overige ui en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng de ravigottesaus op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen, erwten en vis over de borden. Serveer met de ravigottesaus en 1 citroenpartje per persoon.