Hoisinsaus is een dikke, zoete saus die veel wordt gebruikt in de Kantonese keuken. Vandaag gebruik je het om een kipburger te glaceren, en je maakt er ook een pikante hoisinmayo van. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Wortelbroodje
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja Kan bevatten Noten, Selderij, Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)
25 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Kipburger
25 gram
Sojascheuten
200 gram
Aardappelen
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Nasi-bamikruidenmix
½ stuk(s)
Wortel
¼ el
Olijfolie
1 el
Rodewijnazijn
1 tl
Suiker
2 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd de aardappelen in partjes. Verdeel de aardappelen over een met bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip). Schep halverwege om.
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar serveer 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Meng in een kom de komkommer met de rodewijnazijn en suiker. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren. Schep regelmatig om
Rasp de wortel. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de wortel, de koriander en de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el boter per persoon in een grillpan of gewone pan op middelhoog vuur. Druk de burger aan met een spatel en bak 7 - 8 minuten. Draai de burger om, voeg de ui toe en bak nog 6 - 7 minuten.
Voeg de sojascheuten, de honing en 2/3 van de hoisinsaus toe aan de grillpan. Meng goed door en bak nog 1 minuut. Draai de burger een paar keer om zodat de hele burger bedekt is met de saus. Voeg de wortelsalade toe aan de kom en meng met de komkommer. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de overige hoisinsaus.
Snijd het wortelbroodje open en besmeer met de hoisinmayo. Beleg met de ui, sojascheuten, kipburger en wat salade. Bestrooi de patatjes met de nasi-bamikruidenmix. Serveer de patatjes en overige salade naast de burger. Serveer met extra mayonaise naar smaak.