Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn - dat net als het varken een omnivoor is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Mini-hamburgerbroodje
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
15 gram
Geraspte belegen kaas
20 gram
Rucola
9.9 gram
Zonnebloem-pompoenpittenmix
40 gram
Pikante uienchutney
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] boter
1.5 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 210 graden (zie Tip). Snijd de aardappelen in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de hamburgerbol de laatste 5 minuten mee.
Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 230 graden en houd dezelfde baktijd aan.
Snijd de rode ui in halve maantjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht. Snijd de courgette ondertussen in dunne plakken. Haal de ui uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens in dezelfde koekenpan opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon en bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Haal de courgette uit de pan en bewaar apart.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers en laat smelten.
Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.
Meng de rucola, pittenmix, courgette en de helft van de gebakken ui door de dressing in de saladekom.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbol open en beleg elke bol met een wildzwijnburger. Schep er een lepel uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.