Kalfsburger met frisse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsburger met frisse salade

Kalfsburger met frisse salade

met gebakken patatjes, augurk en gesmolten cheddar

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Allergenen:
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

¼ head

Botersla

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Gesneden augurken

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3456 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten57.2 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten48.7 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels9.7 g
Eiwitten27.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
2

Scheur ondertussen de bladeren van de sla grof. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Hak de augurk fijn.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Saus maken
3

Meng in een kleine kom de mayonaise, de worcestershiresaus, de helft van de gehakte augurk en een snuif zout. Voeg per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water toe. Bewaar apart tot gebruik.

Kalfsburger bakken
4

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 2 - 3 minuten op de ene kant. Voeg de helft van de ui toe en draai de burger om. Verdeel de cheddar over de burger en bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant. 

Salade maken
5

Meng in een saladekom de sla, de tomaat, de overige ui en de helft van de mayonaisesaus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade, de patatjes, de gebakken ui en de kalfsburger met cheddar over de borden. Serveer met de overige augurk en de overige mayonaisesaus.