Baconburger met romige aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, saus van ui en bieslook

De aardappelpuree breng je op smaak met mosterd en Italiaanse kruiden. De roomkaas maakt het extra smaakvol.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

40 gram

Pikante uienchutney

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

0.15 zakje(s)

Gedroogde tijm

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

30 ml

Water

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3694 kJ
Energie (kcal)883 kcal
Vetten44.4 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten82.9 g
waarvan suikers32 g
Vezels13.1 g
Eiwitten31.4 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne schijfjes.
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui, de wortel en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Dek de pan af en stoof de groenten 8 - 10 minuten.
  • Blus af met de wittewijnazijn. Voeg de honing en de tijm toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Burgers bakken
3
  • Wikkel ondertussen de burger in het spek.
  • Verhit de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de burger 2 - 3 minuten per kant.
  • Voeg de uienchutney en 1 el water per persoon toe en bak nog 1 minuut.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige boter, de mosterd, de roomkaas, de Italiaanse kruiden en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Verdeel de aardappelpuree, de groenten en de burger over de borden.
  • Serveer met de saus van ui en garneer het gerecht met de bieslook. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.