Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Kippendijfilet
20 gram
Woksaus met gember
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
50 gram
Sperziebonen
¼ stuk(s)
Limoen
40 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)
½ stuk(s)
Handsinaasappel
25 gram
Sojascheuten
35 gram
Babyspinazie
10 gram
Ponzu
(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 tl
Suiker
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was grondig. Snijd frieten van 1 cm dik en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Meng in een kom de kippendijfilet met de woksaus met gember en zet apart. Snijd een paar komkommerschijfjes per persoon en snijd de overige komkommer in blokjes. Meng in een kom de komkommerblokjes en -schijfjes met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Zet apart.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl limoensap, 1/2 tl suiker, peper en zout.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de kippendijfilet 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg 10 ml sojasaus per persoon toe aan de pan en bak 1 minuut. Zet het vuur laag en laat staan tot serveren. Verdeel de mayonaise gelijk over twee kleine kommen. Voeg aan de ene helft 1/2 tl limoensap per persoon en aan de andere helft 1/2 zakje ponzu per persoon toe.
Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten naast de frietjes in de oven. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de appelsien. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd in blokjes. Giet de komkommer af en houd de blokjes en schijfjes apart. Meng in de saladekom de sinaasappel, sojascheuten, komkommerblokjes en sperziebonen door de dressing.
Snijd het briochebroodje open en verdeel de ponzu-mayonaise over beide kanten. Beleg elk broodje met de kippendijfilet, een paar zoetzure komkommerschijfjes en enkele babyspinazieblaadjes. Meng de overige babyspinazie door de appelsiensalade.
Verdeel de burgers over de borden. Serveer met de frietjes, limoenmayonaise en de appelsiensalade.