Vegetarische visburger op een wortelbroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische visburger op een wortelbroodje

Vegetarische visburger op een wortelbroodje

met appel-koolsla, smokey patatjes en kruidenmayo

Nieuw ingrediënt in je box! De verrukkelijke vegan visburger is rijk aan smaak en goed voor jou en de planeet.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

150 gram

Aardappelblokjes

½ stuk(s)

Appel

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja Kan bevatten Noten, Selderij, Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

1 stuk(s)

Plantaardige visburger

(Bevat Tarwe, Gluten, Soja)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4066 kJ
Energie (kcal)972 kcal
Vetten54.8 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten95.8 g
waarvan suikers23 g
Vezels16.5 g
Eiwitten20.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het broodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes in 15 minuten goudbruin. 
  • Zet het vuur uit en breng op smaak met het gerookte paprikapoeder, peper en zout.
Burger bakken
2
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de burger in de pan bak 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Snijd de citroen in partjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes.
  • Meng in een kom de rode kool, witte kool en wortel met de appel en citroensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Snipper de ui. 
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de mayonaise met de ui, de suiker en de verse kruiden. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met een deel van de kruidensaus. Meng de overige saus door de koolsla.
  • Beleg het broodje met de burger en een deel van de koolsla.
  • Serveer de burger met de patatjes, de overige koolsla en de overige citroenpartjes.
  • Serveer met extra mayonaise naar smaak.