Pasta met burrata en pecorino
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met burrata en pecorino

Pasta met burrata en pecorino

met rode puntpaprika, tomaat en smokey tomatenketchup

Speciaal ingrediënt in je box! De ingrediënten van de ketchup worden met zorg verbouwd in Kenia en ter plekke gedroogd, zodat de oogst maximaal wordt gebruikt.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Smokey tomatenketchup

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten20.4 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten86.5 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels9.5 g
Eiwitten27.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de conchiglie.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot.
  • Kook de conchiglie 9 - 11 minuten en giet daarna af. Laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Bakken en koken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Pastasaus afmaken
3
  • Meng de gesneden tomaat, de tomatenblokjes en de smokey tomatenketchup door de specerijen in de sauteerpan.
  • Verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Schep de conchiglie en pecorino erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Pluk de blaadjes van het basilicum en hak ze grof.
  • Halveer de burrata. 
  • Verdeel de pasta over de borden en leg er 1/2 burrata per persoon op.
  • Garneer met het basilicum.