Burritobowl met tomatenrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burritobowl met tomatenrijst

Burritobowl met tomatenrijst

met zelfgemaakte tortillachips, koriander, bonen, paprika en avocado

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ pak(ken)

Zwarte bonen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

⅓ tl

Gerookt paprikapoeder

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

¼ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)904 kcal
Energie (kJ)3783 kJ
Vetten40.4 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten102.8 g
waarvan suikers9 g
Vezels16 g
Eiwitten26.2 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pot. 
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.

Tomatensaus maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en paprika 2 - 3 minuten.
  • Voeg de zwarte bonen, de passata, de Mexicaanse kruiden en 1 mespuntje gerookt paprikapoeder per persoon toe. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om.
  • Voeg de rijst en de kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Snijden
3
  • Snijd ondertussen de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel ze met per persoon: 1/4 el olijfolie en 1 mespuntje gerookt paprikapoeder en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven.
  • Snijd de koriander fijn. 
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Serveren
4
  • Serveer de tomatenblokjes, avocado, koriander en zelfgemaakte tortillachips in kleine kommetjes.
  • Breng de tomaat en avocado op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat ieder de rijst naar smaak garneren.