Kabeljauw in bieten-tortillachipskorst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw in bieten-tortillachipskorst

Kabeljauw in bieten-tortillachipskorst

met rijst, maïs, Mexicaanse kruiden en koriander

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Allergenen:
Vis
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

25 gram

Bieten-tortillachips

75 gram

Witte langgraanrijst

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

40 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3964 kJ
Energie (kcal)947 kcal
Vetten49.8 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten89.8 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels6.4 g
Eiwitten30.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Vergiet
Diep bord
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Giet daarna af en laat uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Groenten bakken
2
  • Snipper de ui en snijd de courgette in halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en courgette 3 - 4 minuten. 
  • Laat de mais uitlekken in en vergiet en voeg de mais, de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe aan de pan.
  • Meng goed door en bak de mais nog 2 - 3 minuten mee. 
Vis bereiden
3
  • Maak ondertussen een kleine opening in de zak met tortilla's. Breek de tortillachips in kleine stukjes en voeg toe aan een diep bord.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bedek de vis met de mayonaise, maar houd een klein beetje mayonaise over voor de saus. Dip de vis in de tortillachips-stukjes en zorg ervoor dat de buitenkant van de vis helemaal bedekt is.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
Serveren
4
  • Snijd de koriander fijn. 
  • Meng in een kleine kom de helft van de koriander met de overige mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst in kommen of diepe borden. Verdeel de groenten en de vis.
  • Besprenkel met de koriandermayonaise en garneer met de overige koriander.

Weetje: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.