Stoof op z'n Marokkaans met biefstukreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stoof op z'n Marokkaans met biefstukreepjes

Stoof op z'n Marokkaans met biefstukreepjes

met abrikozen en ras el hanout

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

20 gram

Abrikozenstukjes

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Ras el hanout

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½

Tomatenpuree

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Aubergine

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

150 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

Rodewijnazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2516 kJ
Energie (kcal)601 kcal
Vetten10.8 g
waarvan verzadigd2.5 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers26.9 g
Vezels23.8 g
Eiwitten37.5 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Soeppan
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Meng in een kom de rodewijnazijn met de biefstukreepjes en een snuifje zout.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in halve maantjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. 
  • Verhit de olijfolie in een soeppot of grote pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de biefstukreepjes 2 minuten.
  • Voeg de aubergine, wortel, ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten.
Stoven
2
  • Voeg de ras el hanout en tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de bouillon, honing en gedroogde abrikozen toe en roer goed door.
  • Verlaag het vuur en dek de pot af. Laat 25 - 30 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe door.
  • Haal het deksel van de pot en kook nog 5 minuten. Breng op smaak met peper.
Bulgur koken
3
  • Voeg de bulgur en water toe aan een ruime pot zodat de bulgur goed onder water staat. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Breng het water aan de kook en kook de bulgur in 10 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Serveren
4
  • Giet de bulgur af en roer de helft van de peterselie erdoor.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. 
  • Verdeel de bulgur over de borden. Schep de stoof ernaast.
  • Garneer met de overige peterselie.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?