Celeriac & Spinach Stamppot with Farmer's Sausage
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Celeriac & Spinach Stamppot with Farmer's Sausage

Celeriac & Spinach Stamppot with Farmer's Sausage

met kastanjechampignons en knolselder

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

50 gram

Spinazie

¾ tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

75 gram

Knolselderblokjes

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2756 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Vetten38.3 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten43.8 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels15.7 g
Eiwitten29.8 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen en de knolselder en snijd beide in grove stukken. Weeg de knolselder af. Zorg dat de aardappelen en knolselder net onder water staan in een pot met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Worst bakken
2

Verhit 1 tl boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

Champignons bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Haal de worst uit de pan. Voeg aan dezelfde pan 1 tl boter per persoon toe. Bak de kastanjechampignons 5 - 7 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de helft van de ui toe. Bak nog 3 minuten.

Saus maken
4

Voeg per persoon: 1/2 tl mosterd, 50 ml water en 1/8 runderbouillonblokje toe aan pan met champignons. Laat 5 minuten koken zodat er een saus ontstaat. Voeg de worst toe en laat nog 3 minuten mee sudderen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui 2 - 3 minuten. Voeg in delen de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is.