Shakshuka met geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met lamsworstjes als extra

Shakshuka is een van onze favoriete gerechten. Je kunt met dit gerecht alle kanten op, door bijvoorbeeld te variëren met de soort kaas of vlees toe te voegen. In deze variant hebben we gekozen voor geitenkaas en lamsmerguezworstjes. De geitenkaas maakt het extra smeuïg – perfect om je broodje in te dippen.

Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Sesamzaad
Tarwe
Rogge
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Pruimtomaat

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Meerzadenbaguette

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Tarwe, Rogge, Gerst, Gluten, Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)

2 stuk(s)

Lamsworstjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4950 kJ
Energie (kcal)1183 kcal
Vetten73 g
waarvan verzadigd28.6 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15 g
Vezels14 g
Eiwitten51 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Oven
Wok
Deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de krulpeterselie fijn.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

Koken
3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan met deksel en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Ei garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Worstjes bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de lamsworstjes in 6 – 8 minuten bruin en gaar. Bak de meerzadenbaguette 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Serveer met de lamsworstjes en de meerzadenbaguette. Garneer met de overige krulpeterselie.