Champignonrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met kalfsescalope als extra

.

Allergenen:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Bosui

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Courgette

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kalfsescalope

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3918 kJ
Energie (kcal)937 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels9 g
Eiwitten55 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon voor de orzo. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.

Orzo bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 - 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Walnootstukjes roosteren
4

Verhit een andere koekenpan op hoog vuur en rooster de walnotenstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg vervolgens de kastanjechampignons en courgette met bosui en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Mengen
5

Breng de kalfsescalope op smaak met peper en zout. Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de kalfsescalope 1 minuut per kant bruin. Verlaag het vuur en bak de kalfsescalope nog 2 minuten per kant.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de walnootstukjes en de overige Italiaanse kaas. Serveer met de kalfsescalope.