topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheese & Onion pizza

Cheese & Onion pizza

met barbecuesaus

Voor alle cheese & onion lovers, deze week een heerlijke pizza in je box met 2 verschillende soorten kaas en ui. Top hem af met de barbecuesaus, een echte guilty pleasure!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen kaas

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)983 kcal
Energie (kJ)4114 kJ
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd22.1 g
Koolhydraten112.3 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels6.3 g
Eiwitten39.7 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). 
  • Snijd de rode en gele ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Laat het pizzadeeg in de koelkast tot je het gaat gebruiken in stap 3, zo blijft het deeg koel en heb je het beste resultaat.

Tomatensaus maken
2
  • Verwarm 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de helft van de rode en gele ui toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Voeg de passata toe en laat 1 minuut zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de witte kaas en meng in een kom met de geraspte kaas (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de pizza met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Pizza beleggen
3
  • Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Smeer de pizza in met de tomatensaus.
  • Beleg de pizza met de gemengde kaas.
  • Verdeel de overige ui over de pizza.
  • Bak de pizza 12 - 14 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

 

Serveren
4
  • Haal de pizza uit de oven en snijd in stukken. Garneer met de barbecuesaus.
  • Verdeel over de borden, of serveer de pizza op een grote snijplank.