topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheese & Onion-pizza

Cheese & Onion-pizza

met barbecuesaus

Voor alle Cheese & Onion-lovers, deze week een heerlijke pizza in je box met 2 verschillende soorten kaas en ui. Werk hem af met de barbecuesaus, een echte guilty pleasure!

Labels:
Veggie
Familie
Comfortfood
Snelle bereiding
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

50 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4131 kJ
Energie (kcal)987 kcal
Vetten39.9 g
waarvan verzadigd23.3 g
Koolhydraten112.3 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels6.3 g
Eiwitten39.7 g
Zout5.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). 
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwarm 1/4 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook en de helft van de ui toe en bak 4 - 5 minuten.

Tip: Laat het pizzadeeg in de koelkast tot je het gaat gebruiken in stap 3, zo blijft het deeg koel en heb je het beste resultaat.

Tomatensaus maken
2
  • Voeg de passata toe en laat 1 minuut zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de witte kaas en meng in een kom met de geraspte kaas (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de pizza met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Pizza beleggen
3
  • Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Smeer de pizza in met de tomatensaus.
  • Beleg de pizza met de gemengde kaas.
  • Verdeel de overige ui over de pizza.
  • Bak de pizza 12 - 14 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Serveren
4
  • Haal de pizza uit de oven en snijd in stukken. Garneer met de barbecuesaus.
  • Verdeel over de borden, of serveer de pizza op een grote snijplank.