Zelfgemaakte bruschetta-burgers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte bruschetta-burgers

Zelfgemaakte bruschetta-burgers

met balsamico-patatjes en komkommersalade

Receptontwikkelaar Chiara: "Deze hamburger is geïnspireerd op bruschetta, een traditioneel Italiaans hapje. Je smeert de hamburgerbroodjes in met knoflook en belegt de zelfgemaakte hamburger met tomaat, basilicum en olijfolie op z'n Italiaans."

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Hamburgerbroodje met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4001 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten53.8 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels12.6 g
Eiwitten36.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pel de knoflook, houd de helft apart en pers de overige knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm dik. Zet de aardappelen goed onder water in een pot en kook, afgedekt, 6 - 7 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Aardappelen bakken
2

Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de aardappelen in 7 minuten goudbruin. Voeg de fijngesneden knoflook, de helft van de ui en de helft van de balsamicoazijn toe. Bak nog 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Bruschetta-garnering maken
3

Snijd de tomaat in blokjes, snijd het basilicum in reepjes en voeg de tomaat en basilicum toe aan een kom. Voeg de extra vierge olijfolie en de overige balsamicoazijn toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.

Burger maken
4

Snijd de komkommer in dunne reepjes. Meng in een saladekom de komkommerreepjes, de mosterd, de witte balsamicoazijn en de helft van de mayonaise toe. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en zet opzij. Meng in een kom het gehakt met de overige ui. Vorm een burger van het gehaktmengsel.

Burger bakken
5

Snijd het broodje open en rooster het 4 - 5 minuten in de oven. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 minuten per kant en beleg met de geraspte kaas. Zet het vuur lager en dek de pan af zodat de kaas kan smelten.

Serveren
6

Wrijf de achtergehouden knoflook over de binnenkant van het broodje. Bestrijk met de overige mayonaise en beleg met de burger en de bruschetta-mengeling. Serveer de burger met de komkommersalade en patatjes.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!