Romige driekazenlasagne met courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige driekazenlasagne met courgette

Romige driekazenlasagne met courgette

met verse pastabladen en spinazie

Speciaal ingrediënt in je box! De Pastafabriek draait dagelijks verse en ambachtelijke pasta's volgens origineel familierecept. Zo ook de verse lasagnebladen!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

20 gram

[Plantaardige] boter

20 gram

Bloem

1 el

Olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4153 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten57.8 g
waarvan verzadigd29.4 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels13.6 g
Eiwitten32.2 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Wok of hapjespan
Garde
Ovenschaal

Instructies

Courgette snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 250 ml water en 1/4 bouillonblokje. Snijd de courgette in schijfjes van maximaal 1/2 cm dik.

Bakken en voorbereiden
2

Meng in een kom de courgette met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wil je afwas besparen? Meng de courgette en olijfolie dan direct op de bakplaat met bakpapier.

Roux maken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken (zie Tip). Breng op smaak met peper.

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Saus afmaken
4

Voeg de Italiaanse kruiden en spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg ten slotte de kruidenroomkaas, 1/3 van de Grana Padano, peper en zout toe. Kook het geheel nog 2 - 3 minuten. Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op maat voor de ovenschaal.

Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

Ovenschaal vullen
5

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan (zie Tip). Bedek deze weer met een laagje saus en leg daarna een paar courgetteschijfjes op de lasagnebladen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar zorg dat je wat saus overhoudt voor de bovenkant.

Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken, wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.

Bakken en serveren
6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige Grana Padanovlokken en de blauwekaasblokjes. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.