Couscousbowl met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscousbowl met witte kaas

Couscousbowl met witte kaas

met zoete currymayonaise, rucola, amandelen en paprika

Rozijnen, zongedroogde druiven, hebben een natuurlijke zoetheid en een stevige textuur die zowel zoete als hartige gerechten naar een hoger niveau tillen. Ze zijn niet alleen heerlijk, ze zitten ook boordevol antioxidanten en vezels!

Labels:
Veggie
MET MICROGOLF
Allergenen:
Tarwe
Selderij
Mosterd
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

150 gram

Zoete aardappel

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

45 gram

Rucola en veldsla

100 gram

Paprikareepjes

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] boter

2 el

Water

½ el

Wittewijnazijn

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4174 kJ
Energie (kcal)998 kcal
Vetten47.8 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten110.4 g
waarvan suikers31.7 g
Vezels17 g
Eiwitten27.1 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Deksel
Hittebestendige kom
Film plastique
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui.
  • Bereid de bouillon in een grote kom.
  • Voeg de couscous, ui, BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en rozijnen toe. Dek af en laat 8 minuten staan.
  • Voeg, als de couscous gaar is, de wittewijnazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Zoete aardappel bereiden
2
  • Was ondertussen de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. 
  • Voeg de zoete aardappel toe aan een hittebestendige kom. Voeg dan de boter en de helft van de aangegeven hoeveelheid water toe. Dek af met vershoudfolie en prik het folie een paar keer in.
  • Plaats de kom 4 - 5 minuten in de microgolf op een hoge stand, of tot de zoete aardappel zacht is.
  • Verwijder voorzichtig het vershoudfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en houd apart.
Garnering bereiden
3
  • Meng in een kleine kom het currypoeder, de zoet-pikante chilisaus, de mayonaise en de overige hoeveelheid aangegeven water.
  • Hak de amandelen grof.
  • Verkruimel de witte kaas (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas en bewaar de rest voor een andere keer.

Serveren
4
  • Serveer de rucola en veldsla met de couscous op diepe borden.
  • Verdeel de paprikareepjes, de zoete aardappel en de witte kaas eroverheen.
  • Garneer met de amandelen en besprenkel met de saus.