ATTENTION : En raison de restrictions de livraison, les oignons nouveaux de certaines boxes sont remplacés par du poireau. Avant de commencer à cuisiner, contrôlez TOUJOURS les informations relatives aux allergènes figurant sur l'emballage des ingrédients. En conséquene, le mode de préparation change comme suit : utilisez 50 g de poireau par personne. À l'étape 1, coupez le poireau dans le sens de la longueur en quatre, puis en petits morceaux. À l'étape 4, faites cuire le poireau avec les légumes. Suivez ensuite la recette comme décrite. ATTENTION : En raison de restrictions de livraison, les broccolini sont remplacés par du chou chinois. Avant de commencer à cuisiner, contrôlez TOUJOURS les informations relatives aux allergènes figurant sur l'emballage des ingrédients.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Paksoi
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 cm
Verse gember
0.68 stuk(s)
Lente-ui
5 gram
Verse koriander
0.83 stuk(s)
Chinese kool
75 gram
Zilvervliesrijst
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
¼ snufje
Chilivlokken
naar smaak
Peper en zout
¾ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de paksoi, zowel het wit als het groene gedeelte, in de breedte in repen. Rasp de knoflook en de gember met een fijne rasp. Snijd de bosui in dunne ringen, bewaar het groene en witte deel apart van elkaar. Snijd de koriander grof. Halveer de broccolini.
Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten, giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Breng ondertussen een andere pan met ruim water aan de kook voor de broccolini en de paksoi.
Voeg de broccolini toe aan het kokende water en kook 5 minuten, voeg vervolgens de paksoi toe en kook 2 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.
Tip: Paksoi bevat veel foliumzuur; een vitamine (B11) die de aanmaak van witte en rode bloedcellen bevordert en helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Ook spinazie, spruiten, quinoa, broccoli(ni), zonnebloempitten en sesamzaad zijn rijk aan foliumzuur.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de gember, knoflook en witte deel van de bosui 3 - 4 minuten of tot deze lichtbruin beginnen te worden. Zet het vuur lager en voeg vervolgens de zoete Aziatische saus en per persoon 1 el water toe, roer door en verwarm kort (zie TIP).
Tip: Wordt je saus te dik? Voeg dan nog iets meer water toe.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Naast vette vis is ei één van de weinige producten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.
Verdeel de rijst over de borden en breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Garneer de rijst met het groene deel van de bosui en de koriander. Schep de groente naast de rijst en de saus over de groente. Serveer met het gebakken eitje. Bestrooi, als je van pittig houdt, het eitje met een mespuntje chilivlokken. Let op, deze zijn erg pittig!