Chorizo-aardappelstoof met spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Tomatenpuree

¼ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

65 gram

Champignons

1.5 stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Chorizoblokjes

2.5 gram

Verse bieslook

50 gram

Biologische zure room

25 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)556 kcal
Energie (kJ)2326 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers16 g
Vezels9.5 g
Eiwitten20 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Kleine kom

Instructies

Spekjes bakken
1
  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en spekblokjes 3 - 4 minuten.
  • Bereid de bouillon.
  • Was de krieltjes, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten of achten (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Snijd de krieltjes ongeveer even groot, dan zijn ze tegelijkertijd gaar.

Groenten bakken
2
  • Voeg de knoflook en krieltjes toe aan de ui en de spekjes en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en Peruaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee.
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in reepjes.
Stoven
3
  • Voeg vervolgens de chorizo, de champignons, de puntpaprika en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten koken, of totdat de krieltjes gaar zijn. Roer af en toe door.
  • Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pan.
Serveren
4
  • Hak ondertussen de bieslook fijn.
  • Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook, peper en zout.
  • Verdeel de stoof over diepe borden en garneer met de zure room.

Tip: Wist je dat jouw maaltijd vooral door de paprika en de aardappelen al 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat?