Romige aardappel-preisoep met gruyèrecrostini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige aardappel-preisoep met gruyèrecrostini

Romige aardappel-preisoep met gruyèrecrostini

met kruidenolie en geroosterde pompoenpitten

MISE EN PLACE

La veille :

  • Préparer la soupe et la réchauffer juste avant de servir

Le jour même :

  • Enfourner les crostini
  • Préparer l'huile aux herbes
  • Griller les graines de courge
Labels:
Veggie
Allergenen:
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¾ stuk(s)

Prei

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4496 kJ
Energie (kcal)1075 kcal
Vetten86 g
waarvan verzadigd36.8 g
Koolhydraten51.5 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels14.4 g
Eiwitten20 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Staafmixer of blender

Instructies

Voorbereiden
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon.
  • Pel en plet de knoflook. Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen. Verhit de boter in een soeppot op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en prei 5 - 6 minuten.
Crostini's maken
2
  • Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Voeg toe aan een soeppot. Voeg de mosterd, bouillon en room toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 7 - 8 minuten zachtjes.
  • Snijd het brood in sneetjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Beleg met 3/4 van de Gruyère en bak 6 - 8 minuten in de oven.
Garnering voorbereiden
3
  • Snijd de kruiden fijn en houd 1/3 van de bieslook apart voor de garnering.
  • Leg de overige kruiden in een klein kom. Voeg de extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door elkaar.
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan de soep en pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met de kruidenolie, de geroosterde pompoenpitten en de overige gruyère. Serveer de crostini's erbij en garneer met de overige bieslook.