Kipburger met courgette caprese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipburger met courgette caprese

Kipburger met courgette caprese

met patatjes en balsamico-uiensaus

Speciaal ingrediënt in je box! Deze burger komt van de Oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

Zelf toevoegen

25 ml

Water

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3187 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten45.3 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten51.3 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels10.6 g
Eiwitten35.8 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette in schijfjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Voeg de Siciliaanse kruiden toe en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de courgette 20 - 22 minuten in de oven.
  • Was de aardappelen en snijd in wedges. Voeg de aardappelen samen met het water toe aan een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Stoom, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Burger bakken
2
  • Giet het water af indien nodig. Voeg dan de overige olijfolie toe en bak de aardappelen 5 - 7 minuten, of tot ze rondom bruin kleuren. 
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger 4 minuten. Keer regelmatig om. 
  • Voeg dan de ui toe en bak nog 4 - 6 minuten. Bewaar de burger apart als de burger gaar is.
Caprese maken
3
  • Blus de ui af met de helft van de balsamicoazijn. Zet het vuur lager, voeg de overige boter toe en laat indikken tot serveren.
  • Snijd de mozzarella in sneetjes en de tomaat in schijfjes.
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Leg de tomaten- en courgetteschijfjes en mozzarellasneetjes om de beurt dakpansgewijs op een bord. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en de overige balsamicoazijn. Garneer met het basilicum.
Serveren
4
  • Serveer de burger met de patatjes.
  • Besprenkel met de balsamico-uisaus.
  • Serveer met de caprese.