Conchiglie in tonijn-pestosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie in tonijn-pestosaus

Conchiglie in tonijn-pestosaus

Met cherrytomaten en gemende sla

Laat je meevoeren naar Italië met dit pastagerecht in de kleuren van de Italiaanse vlag. De schelpvormige pasta is perfect met dikke sauzen zoals deze: in elk schelpje zit een schepje tonijn met pesto. Je maakt het gerecht compleet met een frisse salade met cherrytomaten.

Labels:
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

90 gram

Conchiglie

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

30 gram

Mesclun

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3498 kJ
Energie (kcal)836 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers7 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Zeef
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en halveer de rode cherrytomaten.

Tonijn laten uitlekken
2

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en bewaar de olie.

Conchiglie koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Pijnboompitten roosteren
4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Verhit de koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta in tonijnsaus met de mesclun. Garneer de pasta met de geroosterde pijnboompitten.