Romige conchiglie met aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige conchiglie met aubergine

Romige conchiglie met aubergine

met geitenkaas, verse kruiden en puntpaprika

Wist je dat aubergines vaak als vleesvervanger worden gebruikt door hun smaak en textuur? Daarbij zijn ze een goede bron van vezels.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Tomaat

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3021 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten28.4 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten90.1 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels14.5 g
Eiwitten23.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met aan de kook in een pot met deksel voor de pasta. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de paprika in smalle repen. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes.

Pasta koken
3

Kook de pasta 9 - 11 minuten in de pot met deksel. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, puntpaprika en aubergine toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de aubergine goudbruin is. Voeg de knoflook, Siciliaanse kruiden en 1 el tomatenpuree per persoon toe. Bak 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de groenten. Voeg de tomaat, culinaire room, suiker en 45 ml kookvocht per persoon toe aan de pan. Laat de groenten, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.

Serveren
6

Voeg de pasta toe aan de sauteerpan met groenten en meng alles goed door. Verdeel de pasta over de borden en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Garneer met de verse kruiden.