Wist je dat aubergines vaak als vleesvervanger worden gebruikt door hun smaak en textuur? Daarbij zijn ze een goede bron van vezels.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
⅓
Tomatenpuree
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Tomaat
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Conchiglie
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
75 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Aubergine
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Breng water met aan de kook in een pot met deksel voor de pasta. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de paprika in smalle repen. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes.
Kook de pasta 9 - 11 minuten in de pot met deksel. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, puntpaprika en aubergine toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de aubergine goudbruin is. Voeg de knoflook, Siciliaanse kruiden en 1 el tomatenpuree per persoon toe. Bak 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de groenten. Voeg de tomaat, culinaire room, suiker en 45 ml kookvocht per persoon toe aan de pan. Laat de groenten, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Voeg de pasta toe aan de sauteerpan met groenten en meng alles goed door. Verdeel de pasta over de borden en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Garneer met de verse kruiden.