Fusion taco's van lente-ui pannenkoekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusion taco's van lente-ui pannenkoekjes

Fusion taco's van lente-ui pannenkoekjes

met geroosterde aubergine en oesterzwammen

In dit recept leer je Chinese lente-ui pannenkoekjes, oftewel 'Cong You Bing' maken. Je maakt het deeg van slechts 4 ingrediënten, namelijk bloem, water, olie en lente-ui. Door het deeg op een bepaalde manier te vormen krijg je een knapperig en smaakvol resultaat. Heerlijk als snack, maar in dit gerecht vul je ze met groenten.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Oventijd1 uur 15 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

½ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Oesterzwammen

⅓ bosje(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

45 ml

Water

1 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

60 ml

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3885 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten63.7 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels14.8 g
Eiwitten16 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Theedoek
Ovenschaal
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Deegroller
Bakkwast
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de bloem met de aangegeven hoeveelheid warm water. Kneed gedurende 5 minuten tot een soepel deeg. Dek af met een afwasdoek en laat rusten.
  • Snijd de komkommer in reepjes van 5 cm.
  • Meng de komkommer, de wittewijnazijn en de suiker in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om en bewaar apart.
Aubergine roosteren
2
  • Snijd de aubergine in de lengte in 8 partjes en leg in een ovenschaal.
  • Bedek de aubergine met de zoete Aziatische saus, de sojasaus en sambal naar smaak. Rooster 25 - 30 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de lente-ui in fijne ringen. Rasp de wortel. Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in 6 partjes.
Groenten bereiden
3
  • Scheur de oesterzwammen in grove stukken en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Meng met de helft van de Koreaanse kruidenmix en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 10 - 13 minuten in de oven. 
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de overige Koreaanse kruidenmix en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 el water.
Taco's voorbereiden
4
  • Voeg de overige olijfolie toe aan een kleine kom.
  • Maak 4 balletjes per persoon van het deeg. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol 1 deegbal uit tot een dunne cirkel.
  • Bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met wat van de lente-ui en een snuifje zout. 
  • Rol op tot een staaf en buig dan in een spiraal. Herhaal dit met het overige deeg.
Pannenkoekjes bakken
5
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op hoog vuur (zie Tip).
  • Bestuif het aanrecht opnieuw indien nodig en rol elke spiraal tot een platte pannenkoek.
  • Bak, wanneer de olie goed heet is, de pannenkoekjes 1 - 2 minuten per kant.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord met keukenpapier. Houd tot serveren warm tussen twee borden.

Tip: Zorg ervoor dat de bodem van de pan goed bedekt is met olie om aanbakken te voorkomen.

Serveren
6
  • Beleg alle taco's met de wortel en komkommer.
  • Beleg de helft van de taco's met aubergine en de overige taco's met oesterzammen (zie Tip).
  • Besprenkel met de mayosaus en garneer met de koriander.
  • Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan 3 lente-ui pannenkoekjes per persoon en gebruik de overige pannenkoek de volgende dag als snack.