Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokosgarnering

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen:
Selderij
Mosterd
Vis
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

5 gram

Gemberpuree

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Vers citroengras

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

90 ml

Kokosmelk

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Sjalot

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

1.25 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3252 kJ
Energie (kcal)777 kcal
Vetten39.1 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten78.8 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels6.9 g
Eiwitten23.2 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hoge kom
Staafmixer
Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Ris de korianderblaadjes van de takjes en bewaar de blaadjes apart.
  • Rasp de schil van de limoen en snijd in 6 partjes. Pel 2/3 van de knoflook en houd de overige knoflook apart. 
  • Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes loskomen. Laat de zaadjes er eventueel uitvallen. Snijd de rode peper grof.
  • Snijd de puntpaprika in dunne reepjes en snipper de sjalot grof. Snijd de courgette in halve maantjes.
Currypasta maken
2
  • Voeg het currypoeder, de gemberpuree, rode peper, sjalot, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak),  koriandertakjes, gepelde knoflook, suiker en de helft van de puntpaprika toe aan een hoge kom.
  • Voeg per persoon: 1/2 tl limoenrasp en het sap van 1 limoenpartje toe.
  • Meng met een staafmixer tot een currypasta.
Rijst koken
3
  • Breng water met een snuifje zout aan de kook in een ruime pot. Kook de rijst 12 - 15 minuten, giet af en zet opzij.
  • Snijd ondertussen de korianderblaadjes fijn.
  • Snijd de overige knoflook in dunne schijfjes.
  • Knik de citroengrasstengels op 3 plaatsen.
Garnalen bakken
4
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 2 - 3 minuten, haal ze vervolgens uit de pan en houd apart.
  • Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en bak het citroengras, de courgette en de overige puntpaprika 3 - 4 minuten.
Curry maken
5
  • Voeg de currypasta toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Blus af met de kokosmelk en dek de pan af. Laat 4 - 5 minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen een 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Roer de kokosrasp erdoor en bak nog 2 minuten.
Serveren
6
  • Haal het citroengras uit de curry.
  • Verdeel de rijst over diepe borden en garneer met de curry en de garnalen.
  • Garneer met de knoflook-kokosgarnering en de korianderblaadjes.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?