Liefde gaat door de maag en met dit restaurantwaardige recept pak je jouw valentijn gegarandeerd in!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
65 gram
Champignons
250 gram
Aardappelen
150 gram
Coq au vin
95 ml
Rode wijn
20 gram
Zilveruitjes
10 gram
Walnootstukjes
20 gram
Rucola en veldsla
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
75 ml
Water
½ el
Wittewijnazijn
½ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
5 ml
[Plantaardige] melk
1.5 tl
Mosterd
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine stukjes. Snijd de champignons in kwarten.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, wortel en champignons 5 - 6 minuten aan.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 el roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de coq au vin en rode wijn toe aan de hapjespan met groenten. Voeg per persoon: 75 ml water en 1/2 kippenbouillonblokje toe. Meng het geheel goed door en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de zilveruitjes toe aan de coq au vin en kook nog 5 minuten zonder deksel zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl mosterd. Meng de rucola en veldsla en de walnootstukjes door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de coq au vin er half op en half naast. Serveer met de salade.