Pecannoten worden ook wel brain food genoemd. Ze bevatten de vitamines B en E - deze staan erom bekend dat ze een positieve invloed hebben op de hersenfunctie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Ovenaardappelwedges
1 stuk(s)
Kippendijfilet
50 gram
Spekreepjes
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Witloof
½ stuk(s)
Handsinaasappel
½ takje(s)
Verse rozemarijn
2.5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
80 gram
Cranberrychutney
10 gram
Pecanstukjes
(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 el
[Plantaardige] boter
1 el
Olijfolie
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Mosterd
30 ml
Water voor saus
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in ringen. Rasp de schil van de appelsien met een fijne rasp en pers de appelsien uit. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn. Verhit de helft van de boter in een pan op hoog vuur en bak de kipfilet 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de cranberrychutney met 30 ml appelsiensap per persoon.
Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Leg de ui in de ovenschaal. Leg de kippendijfilet op de ui en schenk het bakvet uit de pan erover. Verdeel de cranberry-appelsiensaus, wat tijmtakjes en de helft van de rozemarijn eroverheen.
Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier. Meng de aardappelwedges met de overige olijfolie en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de kippendijfilet en de aardappelwedges 18 - 20 minuten in de oven.
Verhit, in de laatste 10 minuten van de baktijd van de kip en aardappelen, dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de witloof in kwarten.
Weetje: Wist je dat witloof haar kleur dankt aan het feit dat de bladeren het zonlicht niet zien? Hierdoor produceert de plant geen chlorofyl of bladgroen, wat witloof een groene kleur zou geven.
Haal de spekreepjes uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Verhit de overige boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de witloof, de honing, de mosterd en het water toe. Bak de witloof 3 minuten. Keer regelmatig om. Voeg de pecannoten en de spekreepjes toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelwedges over de borden en serveer met mayonaise naar smaak. Leg de kippendijfilet ernaast en schep de cranberrysaus en ui erop. Garneer het gerecht met appelsienrasp naar smaak. Serveer met de witloof met spekreepjes.