Het vullen van courgettes is in de Mediterrane keuken een populaire culinaire bezigheid. Tijd dus om jouw kennis te laten maken met deze techniek. De courgette hol je uit met een lepel en vul je vervolgens met gehakt en groenten. Ook lekker: strooi een beetje oude kaas over de courgettes, voordat je ze in de oven doet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½
Ui
1
Knoflookteen
½
Rode paprika
120 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
85 gram
Zilvervliesrijst
½
Courgette
1 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en rul het kipgehakt 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de rode paprika toe, bestrooi met peper en zout en bak nog 2 minuten op hoog vuur.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en schraap met een theelepel de kern met de zaden er uit (gooi deze niet weg, maar snijd klein en voeg direct toe aan de wok of hapjespan met kipgehakt). Leg de courgettehelften in een ovenschaal.
Verdeel het gehakt met paprika over de courgettehelften (zie tip), besprenkel met de overige olijfolie en bak 15 – 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen 250 ml water per persoon in een pan met deksel aan de kook en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de roomboter door de rijst en laat afgedekt nagaren
Verdeel de rijst en de gevulde courgettes over de borden. Bestrooi naar smaak met extra peper en zout en besprenkel het gerecht met het kookvocht uit de ovenschaal.