De bruschetta is de perfecte partner van goede olijfolie. In Rome werd dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt om versgeperste olijfolie voor te proeven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Prei
2.5 gram
Verse dille
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
40 gram
Pesto genovese
50 gram
Biologische zure room
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
250 ml
Zoutarme groentebouillon
¾ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 125 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 125 ml kokend water per persoon, of gebruik natriumarme bouillon.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 – 8 minuten. Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 5 – 6 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de helft van het broodje in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 – 10 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerstkorrel en zit vol vezels en eiwitten.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe en bak de broodstukjes in 6 – 7 minuten bruin. Voeg eventueel extra olijfolie toe als de croutons aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.
Breng goed op smaak met peper en zout. Pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is. Voeg meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep.
Verdeel de soep over kommen of diepe borden en garneer met de zure room, de croutons en de dille. Besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de pesto-bruschetta's.