Courgette uit de oven in romige tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met conchiglie en mozzarella

Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)915 kcal
Energie (kJ)3827 kJ
Vetten46.3 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten87.8 g
waarvan suikers19 g
Vezels8.4 g
Eiwitten31.3 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de culinaire room en voeg per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe (zie Tip). Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat het geheel 10 - 12 minuten pruttelen op middelhoog vuur.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de room door een gelijke hoeveelheid melk. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Ovenschaal vullen
3

Verdeel de courgette over een ovenschaal. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Weetje: Door (soms) je stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu. Wist je dat je daar bij dit gerecht niets voor hoeft in te leveren? Elke portie zit namelijk vol ijzer (door de groenten), calcium en vitamine B2 en B12 (door de mozzarella).

Ovenschotel afmaken
4

Schenk de saus over de courgette in de ovenschaal en verdeel de mozzarellastukjes erop. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Pasta koken
5

Kook ondertussen water met een snuif zout in een ruime pot met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

Serveren
6

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.