Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

Courgettesoep met bospaddenstoelenpesto

Geserveerd met gegratineerde ciabatta

Met pesto als smaakmaker zit je altijd goed. Deze bospaddenstoelenpesto geeft de soep een complexe en gebalanceerde smaak. De courgette is het hoofdingrediënt van de soep zelf, maar je schaaft er ook linten van om het gerecht mee te garneren. Zo kun je goed proeven dat de smaak van een groente anders is wanneer hij een andere structuur heeft.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Halfkruimige aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Selderij, Pinda's)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3510 kJ
Energie (kcal)839 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout5.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf per persoon 3 dunne linten van de courgette. Snijd de overige courgette in blokjes.

Roosteren
2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerend 3 minuten mee.

Courgettelinten bakken
3

Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook het geheel 10 minuten, afgedekt, op laag vuur. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.

Baguette bakken
4

Snijd de ciabatta aan de bovenkant in de lengte open, maar niet helemaal door. Besmeer met de helft van de pesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra kokend water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met de gegratineerde ciabatta.