Couscous met halloumi, kikkerererwten en aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscous met halloumi, kikkerererwten en aubergine

Couscous met halloumi, kikkerererwten en aubergine

met lamsmerguez als extra

Couscous is populair in veel Noord-Afrikaanse landen, waar het meestal met groenten, vlees of vis en een pittige saus wordt gegeten. In Egypte wordt het juist meer als dessert gegeten, zoals wij een rijstpudding kennen: met boter, kaneel, rozijnen en room. Vandaag maak je een couscous met gekruide lamsmerguezworstjes en halloumi, een zilte kaas uit Cyprus die niet smelt tijdens het bakken.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅓ pak(ken)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

75 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

2 stuk(s)

Lamsworstjes

40 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1.25 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5701 kJ
Energie (kcal)1363 kcal
Vetten87 g
waarvan verzadigd33.8 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels13 g
Eiwitten53 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Bakpapier
Bakplaat
Rasp
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Aubergine bakken
1

Warm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Giet de kikkerwten af en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de aubergine in halve plakjes. Leg de kikkererwten en de aubergine op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en meng goed door. Bak de aubergine en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of totdat de kikkererwten krokant zijn en goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

Smaakmakers voorbereiden
2

Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Rasp de schil van de limoen t en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van 1 – 2 cm.

Couscous wellen
3

Giet de couscous en de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Lamsworstjes bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de lamsworstjes in 6 – 8 minuten bruin en gaar.

Halloumi bakken
5

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie. Meng de munt, de tomaat en de couscous in de saladekom en breng op smaak met de extra vierge olie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en schep de kikkererwten en aubergine ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi. Serveer met de lamsworstjes en de yoghurt.