Parelcouscous is de grotere variant van couscous en komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika. Het wordt ook wel 'Moghrabieh' genoemd, wat gerecht uit de Maghreb betekent. Je bakt er een lekker stukje heekfilet bij – een witvis met een zachte en milde smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Witlof
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Heekfilet met huid
(Bevat Vis)
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ ml
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne halve ringen. Halveer de witlof, verwijder de harde kern en snijd de witlof in repen van 1 cm.
Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook en de prei 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witlof toe en bak al roerend 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en bak de groenten, afgedekt, 8 minuten. Voeg in de laatste minuut de kruidenroomkaas toe. Meng de parelcouscous door de groenten en verhit nog 1 minuut op laag vuur.
Dep ondertussen de heekfilet goed droog met keukenpapier en breng op smaak met zout, peper en het kerriepoeder. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 1 – 3 minuten op het vel. Druk de heek met een spatel af en toe goed aan op de bodem van de pan. Verlaag het vuur en bak de heek nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.
Verdeel het gerecht over de borden en leg de gebakken heekfilet erop met de huid naar boven.