Romige parelcouscous met heekfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige parelcouscous met heekfilet

Romige parelcouscous met heekfilet

Met witlof en prei

Parelcouscous is de grotere variant van couscous en komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika. Het wordt ook wel 'Moghrabieh' genoemd, wat gerecht uit de Maghreb betekent. Je bakt er een lekker stukje heekfilet bij – een witvis met een zachte en milde smaak.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Vis
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Witlof

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat Vis)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ ml

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2782 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne halve ringen. Halveer de witlof, verwijder de harde kern en snijd de witlof in repen van 1 cm.

Parelcouscous koken
2

Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook en de prei 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witlof toe en bak al roerend 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Parelcouscous afmaken
4

Voeg 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en bak de groenten, afgedekt, 8 minuten. Voeg in de laatste minuut de kruidenroomkaas toe. Meng de parelcouscous door de groenten en verhit nog 1 minuut op laag vuur.

Heek bakken
5

Dep ondertussen de heekfilet goed droog met keukenpapier en breng op smaak met zout, peper en het kerriepoeder. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 1 – 3 minuten op het vel. Druk de heek met een spatel af en toe goed aan op de bodem van de pan. Verlaag het vuur en bak de heek nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en leg de gebakken heekfilet erop met de huid naar boven.