Parelcouscous in tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous in tomatensaus

Parelcouscous in tomatensaus

Met buffelmozzarella en bospaddenstoelenpesto

Vandaag maak je een tomatensaus van cherrytomaatjes. Dat ze kleiner zijn, betekent niet dat ze minder smaak hebben dan gewone tomaten - integendeel zelfs! De bospaddenstoelenpesto maakt de zoete tomatensaus lekker hartig. Door deze twee uitgesproken smaken te combineren maak je in een handomdraai een heerlijke saus.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ tl

Gedroogde oregano

60 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Selderij, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 stuk(s)

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3297 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers3.7 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

cherrytomaten
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er het bouillonblokje boven. • Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de rode cherrytomaten. • Kook de parelcouscous 11 – 12 minuten in de pan met bouillon en giet af.

bakken
2

• Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan op hoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. • Voeg de cherrytomaten, de gedroogde oregano, peper en zout toe en roerbak 4 – 5 minuten.

bakken
3

• Scheur de buffelmozzarella in grove stukken. • Voeg de parelcouscous, de bospaddestoelenpesto, peper en zout toe aan de hapjespan met tomaat en schep goed om.

bakken
4

• Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de buffelmozzarella.