Pikante harissacouscous met feta en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikante harissacouscous met feta en olijven

Pikante harissacouscous met feta en olijven

À l’aubergine et à la tomate

Dit Mediterraanse gerecht is snel klaar. Je bereid de couscous in dit gerecht samen met de tomaat, tomatenpuree en harissa. Hier- door kunnen de smaken nog beter in de couscous trekken en krijgt het gerecht een intense smaak. De harissa zorgt voor een pikante smaak met als tegenhanger onze Griekse feta.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

1 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Zwarte olijven

⅓ stuk(s)

Tomatenpuree

½ tl

Harissa

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2575 kJ
Energie (kcal)615 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels14 g
Eiwitten23 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel

Instructies

Snijd de koriander fijn en halveer de olijven
1

Bereid de bouillon voor de couscous. Snipper de ui en snijd de aubergine en tomaat in blokjes van ongeveer 1 cm. Ris de tijm van de takjes en snijd fijn. Snijd de koriander fijn en halveer de olijven.

Voeg de aubergine, tijm, olijven en 2 el water per persoon toe en bak afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine, tijm, olijven en 2 el water per persoon toe en bak afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de tomatenpuree en harissa toe
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan met deksel en bak de tomaat 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de tomatenpuree, harissa (let op dit is pittig!), zwarte balsamicoazijn en couscous toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur uit en laat, afgedekt , 10 minuten wellen.

4

Verkruimel ondertussen de feta.

5

Voeg de aubergine toe aan de couscous en breng eventueel verder op smaak met harissa en/of peper en zout.

Garneer met de koriander en feta
6

Verdeel de couscous. Garneer met de koriander en feta. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe.