Veggie shoarmabowl met yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie shoarmabowl met yoghurtsaus

Veggie shoarmabowl met yoghurtsaus

met couscous, kerstomaten en komkommer

Nieuw ingrediënt in je box! Proef met de Griekse kruidenmix de rijke smaken van oregano, tijm, paprika en een vleugje kaneel en geniet van een authentieke ervaring bij elke hap.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Soja
Gerst
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

80 gram

Vegetarische shoarma

(Bevat Soja, Gerst, Tarwe, Eieren)

20 gram

Mesclun

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

125 gram

Rode kerstomaten

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3408 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers32.4 g
Vezels12.6 g
Eiwitten31.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Saladekom
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de coucous. Haal de pot van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 8 minuten staan.
  • Roer de couscous los met een vork. 
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de ui in dunne halve ringen en voeg toe aan de kom (zie Tip).
  • Meng goed. Zet opzij tot serveren en schep af en toe om.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Laat het zoetzuur maken dan achterwege en bak de ui mee met de shoarma.

Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische shoarma 4 - 6 minuten. 
  • Voeg de honing toe en roer goed door. Bak nog 1 minuut.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de kerstomaten.
  • Meng in een saladekom de komkommer, kerstomaten en sla met extra vierge olijfolie naar smaak.
Mengen
3
  • Snijd de verse kruiden fijn. Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt, de mayonaise en het azijnmengsel van de ui. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
  • Voeg de overige verse kruiden en de Griekse kruidenmix toe aan de couscous. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de couscous over de borden. Schep de vegetarische shoarma erop.
  • Serveer de salade ernaast.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus en garneer met de zoetzure ui.