Romige mafaldine met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met kerstomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie

Mafaldine wordt ook wel reginette genoemd, wat 'kleine koninginnen' betekent in het Italiaans. Deze pastavorm is vernoemd naar Mafalda van Savoye, een Italiaanse prinses uit het begin van de twintigste eeuw.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode kerstomaten

50 gram

Paprikareepjes

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3198 kJ
Energie (kcal)764 kcal
Vetten29.9 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels9.7 g
Eiwitten36.4 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de mafaldine 7 - 9 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet de rest af en houd apart.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Kip bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een diepe pan op hoog vuur. Bak de paprikareepjes met het kipgehakt 2 - 3 minuten.
  • Snipper ondertussen de ui en voeg deze toe aan de pot. Bak nog 1 - 2 minuten.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook veel vitamine E bevat? Deze antioxidant zit ook in zonnebloemolie, volkorenproducten, noten, zaden en groene groenten.

Saus maken
3
  • Blus af met de balsamicoazijn. Voeg dan de room, de Siciliaanse kruiden en de bouillon toe. Meng goed en laat 3 - 4 minuten sudderen.
  • Halveer ondertussen de kerstomaten en snijd de peterselie grof.
  • Meng de mafaldine door de saus, samen met de kerstomaten en de kaas.
  • Roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de mafaldine op diepe borden.
  • Garneer met de peterselie