Wist je dat onze rijst- en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Bloemkoolroosjes
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Basmatirijst
50 gram
Witte kool en wortel
2 stuk(s)
Lente-ui
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
1 tl
Bruine basterdsuiker
1 tl
Suiker
¾ el
Olijfolie
180 ml
Zoutarme groentebouillon
¾ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de sesamolie, sojasaus en bruine suiker. Schep 1/3 van de zoete sesammayonaise in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko, 1/4 el olijfolie per persoon en een snufje zout.
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met sesammayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn met de saus. Giet ze daarna over in de kom met panko en meng ze door de panko tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Voor een extra crunchy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende afstand op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.
Bereid 180 ml bouillon per persoon (zie Tip). Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 90 ml bouillon per persoon en vul aan met 90 ml kokend water per persoon.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui, de gember en rode peper toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en bouillon toe. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Meng in een kom per persoon: 3/4 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Meng de wittekool en wortel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren en schep af en toe om. Meng net voor serveren de zoetzure wortel en kool door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de bloemkoolroosjes over de rijst en serveer de overige sesammayonaise erbij. Garneer met de zoet-pittige chilisaus en het groene gedeelte van de bosui.