Crunchy taco's met rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crunchy taco's met rundergehakt

Crunchy taco's met rundergehakt

met gebakken bonen, tomaat-mais-salsa en witte kaas

Haal de Mexicaanse zomer bij jou in huis met deze knapperige taco's. Dit gerecht zal bij jong en oud in de smaak vallen en het staat binnen een handomdraai op tafel.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Tacoschelpen

100 gram

Gekruid rundergehakt

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)904 kcal
Energie (kJ)3780 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers15 g
Vezels12.3 g
Eiwitten51 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Vergiet
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 180°C. Coupez la tomate en dés. Émincez l'oignon. Égouttez le maïs dans la passoire. Faites chauffer 1/2 cs d'huile d’olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif et faites-y cuire la viande hachée 3 minutes en l'émiettant. Ajoutez-y la moitié du maïs et poursuivez la cuisson 1 minute. Retirez de la poêle et réservez jusqu’au service.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.

Cuire les haricots rouges
2

Égouttez les haricots dans la passoire. Dans la poêle utilisée pour cuire la viande hachée, ajoutez les haricots, la moitié de l'oignon rouge et les épices mexicaines. Faites-les cuire 4 à 5 minutes, ou jusqu’à ce que les haricots commencent à se fissurer. Pendant ce temps, enfournez les coquilles à tacos 5 minutes sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Écrasez les haricots au presse-purée en un tout onctueux et homogène.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan de gehele rode ui mee met de bonen.

Préparer la salsa
3

Coupez le citron vert en quarts. Émiettez le fromage grec. Dans le saladier, mélangez le fromage grec, les tomates ainsi que le reste d'oignon rouge et de maïs. Pressez 1 quartiers de citron vert par personne au-dessus et assaisonnez de sel et de poivre.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Servir
4

Servez la purée de haricots rouges sur les coquilles de tacos. Déposez le mélange de viande et maïs par-dessus. Garnissez de la salsa et du reste de quartiers de citron vert.