Kipcurry à la jalfrezi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipcurry à la jalfrezi

Kipcurry à la jalfrezi

met gele rijst en komkommer-tomaatsalade

Jalfrezi is een droge curry. Dat betekent dat hij in minder vloeistof wordt gekookt dan andere curry's. Het resultaat is een dikke, smakelijke saus die de groenten en proteïne omhult. Vandaag maak je een curry in à la Jalfrezi met gouden rijst.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

½

Tomatenpuree

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

5 gram

Verse koriander en munt

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Kipfilethaasjes

Zelf toevoegen

30 ml

Water voor saus

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2812 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten22.4 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten81.2 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels6.2 g
Eiwitten34.5 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Deksel
Large Frying Pan
Medium Bowl

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuifje zout aan de kook in een ruime pot voor de rijst. Voeg 1 tl currypoeder per persoon toe. Kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar.
  • Snipper de ui. Rasp 2/3 van de tomaat. Bewaar de overige tomaat apart.
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op hoog vuur. Bak de ui, Afrikaanse kruidenmix, de mix van verse knoflook, gember en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en het overige currypoeder 1 - 2 minuten.
Curry maken
2
  • Voeg de kip en de tomatenpuree toe en roer goed door. Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is. Bak de kip 2 minuten.
  • Roer de geraspte tomaat, de suiker en de aangegeven hoeveelheid water erdoor. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Verlaag het vuur en dek de pan af. Laat 5 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer en de overige tomaat in blokjes. 
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de komkommer, tomaat met de helft van de verse kruiden. Roer de wittewijnazijn, extra vierge olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de gele rijst en de kipcurry over de borden.. 
  • Schep de yoghurt erop. Garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer met de komkommer-tomaatsalade.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!